Missie

Als onafhankelijke stichting begeleidt QANU onderwijs- en onderzoeksvisitaties in het hoger onderwijs, en levert advies en trainingen op het gebied van kwaliteitszorg.

 

Kwaliteit en betrouwbaarheid

QANU staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Als stichting hebben wij geen winstoogmerk, waardoor u bij ons verzekerd bent van een onafhankelijke en professionele blik. Wij geloven niet in afsnijroutes die u zo snel mogelijk richting een positieve opleidingsaccreditatie of onderzoeksbeoordeling bewegen, maar geven u betrouwbare resultaten in handen waarmee u de kwaliteit van uw opleiding of onderzoeksprogramma duurzaam kunt verhogen.

 

Maatwerk

Door onze jarenlange ervaring kennen wij het Nederlandse hoger onderwijs goed, en hebben wij de kennis, de vaardigheden en het netwerk in huis om iedere beoordeling op maat te begeleiden. Onze projectleiders en secretarissen zijn door training en intervisie met collega's op de hoogte van de meest actuele kwaliteitseisen voor onderwijs- en onderzoeksprogramma's. Zij zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en begeleid om volgens onze kwaliteitscriteria te werken.

 

Clusterbeoordelingen

Wij hebben ruime ervaring met onderzoeks- en onderwijsbeoordelingen in landelijke clusters, en hebben hiervoor beproefde werkwijzen ontwikkeld die via voor- en tussentijds overleg en ijking een gelijkwaardige beoordeling garanderen.

 

Waar kunt u ons voor vragen?

Naast reguliere onderzoeks- en opleidingsbeoordelingen volgens het SEP of NVAO-kader kunnen wij u ook begeleiden bij bijvoorbeeld de aanvraag of toetsing van bijzondere kenmerken, combinaties met internationale beoordelingskaders, accreditatie van onderzoeksmasters en post-initiële opleidingen. Daarnaast kunnen wij advies en trainingen verzorgen om u voor te bereiden op uw beoordeling of het schrijven van een zelfevaluatie. QANU vindt voor elke situatie een passende oplossing.

 

QANU…

  • bestaat sinds 2003 en is voortgekomen uit de VSNU
  • heeft 10 projectleiders / secretarissen in dienst 
  • begeleidt per jaar ruim 250 opleidingsaccreditaties en 50 onderzoeksbeoordelingen, waarvan een groot deel in landelijke clusters
  • is actief voor hogeronderwijsinstellingen door het hele land, waaronder alle Nederlandse universiteiten
  • is full member van ENQA, de European Association for Quality Assurance in Higher Education
  • is als enige Nederlandse evaluatiebureau opgenomen in EQAR, het Europese register voor kwaliteitszorgorganisaties in het hoger onderwijs.