Directeur

030 230 3100


Stuur e-mail
Drs. V. (Victor) Rutgers
Waarnemend directeur

Victor Rutgers heeft ruime ervaring binnen het Nederlandse en internationale Hoger Onderwijs. Hij heeft vele jaren in verschillende functies binnen het wetenschappelijk onderwijs gewerkt, en is daarna als adviseur onder andere betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Nederlandse en Vlaamse accreditatie- en visitatiestelsel. Hij heeft de Armeense kwaliteitszorgorganisatie geadviseerd over de ontwikkeling van het nationale stelsel, en heeft recent een aantal jaren in Ghana gewerkt als zakelijk directeur van een internationale business school.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
J. (Jaïra) Azaria MA
Projectleider

Jaïra Azaria is momenteel als projectleider betrokken bij de visitatieclusters Moderne Taal- en Letterkunde en Geschiedenis & Internationale Betrekkingen.

Jaïra volgde de opleiding Midden-Oosten Studies aan de Universiteit Leiden en heeft haar master deels in Istanbul voltooid. Na haar afstuderen heeft zij verschillende functies vervuld, onder meer bij het Leids Universiteits Fonds en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jaïra woont in Capelle aan den IJssel. In haar vrije tijd werkt zij graag met haar handen; ze is enthousiast keramiste, beginnend moestuinierster en probeert graag nieuwe recepten uit in de keuken.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
dr. I.M. (Irene) Conradie

Irene Conradie is als projectleider betrokken bij de onderwijsvisitaties in het cluster Communicatie- en Informatiewetenschappen en Mediastudies, en in het cluster Sociale Geografie en Planologie.

Irene studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 2010 binnen een interdisciplinair onderzoeksproject op Seneca's Epistulae Morales ad Lucilium. Aansluitend werkte ze als docent academische vaardigheden en onderwijscoördinator bij de Universiteit Utrecht. Daarna volgde een overstap naar de financiële dienstverlening om breder ervaring op te doen. In functies als kredietbeoordelaar en manager Kredietrisicomanagement verdiepte zij zich in risicomanagement en kwaliteitszorg. Irene woont in Utrecht met haar man en zoon en houdt van zingen, buiten wandelen en pilates. 

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
P.A. (Peter) Hildering MSc
Waarnemend coördinator onderzoeksbeoordelingen

Peter Hildering begeleidt vanuit QANU overwegend beoordelingen van technische, exacte en natuuwetenschappelijke opleidingen en onderzoeksprogramma's. Hij begeleidt onder andere de onderwijsvisitaties Natuur- en Sterrenkunde, Informatica, Bouwkunde, Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde, en de onderzoeksbeoordeling van het kwantuminstituut QuTech.  Eerder was hij o.a. betrokken bij de onderzoeksvisitaties Applied Physics aan de Universiteit Twente en de Faculty of Science and Engineering aan de Rijksuniversiteit Groningen, en de onderwijsvisitaties Bestuurskunde en Nanoscience.

Peter studeerde Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, en Natuur- en Sterrenkunde aan de Radboud Universiteit, met als afstudeerrichting wetenschapscommunicatie. Hij werkte daarna als freelance wetenschapsjournalist voor diverse bladen, en als manager communicatie bij NWO-onderzoeksinstituut Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. Peter woont in Hilversum met zijn vrouw, twee zoons en dochter, en is in zijn vrije tijd een enthousiast hardloper.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
P. (Petra) van den Hoorn MSc

Petra van den Hoorn is op dit moment betrokken bij de onderwijsvisitaties in de clusters Biomedische Technologie en Kunst & Cultuur.

Petra studeerde Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voordat ze bij QANU kwam werken, was ze als onderzoeker en projectcoördinator in dienst bij de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen. Hier was ze verantwoordelijk voor de dataverzameling bij duizenden beginnende leraren in het voortgezet onderwijs in Nederland. Ook werkte ze aan verschillende onderzoeksvragen rondom de professionele ontwikkeling van starters in het onderwijs. Ze woont samen met haar man en haar zoon in Zwolle. In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met natuur of cultuur en doet ze vrijwilligerswerk.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
dr. M.J. (Marijn) Hollestelle

Marijn Hollestelle is betrokken bij diverse onderwijsvisitaties, waaronder Biomedische Technologie, Bouwkunde en het cluster Natuur- en Sterrenkunde. Hij studeerde natuurkunde en History and Philosophy of Science aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 2011 aan de Universiteit Leiden op zijn biografie over de natuurkundige Paul Ehrenfest. Daarna werkte hij als onderzoeker bij de Stichting Historie der Techniek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na een onderzoek voor het Rathenau Instituut werkte hij zes jaar als beleidsmedewerker bij NWO, domein Exacte en Natuurwetenschappen.

Marijn woont in Vianen met zijn vrouw en twee zonen. Hij leest, schrijft en tekent, gaat graag naar de opera en het ballet, en beoefent diverse Japanse vechtkunsten.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
dr. A.H.A.M. (Alexandra) Paffen

Alexandra Paffen coördineert op dit moment onder andere de onderwijsvisitaties van de clusters Life Sciences, Leisure and Tourism en Geschiedenis.  Zij was eerder onder andere betrokken bij onderwijsvisitaties Biomedische Wetenschappen en de onderzoeksmaster Multidisciplinary Economics.

Alexandra studeerde Cultuur en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht en promoveerde vervolgens aan het Onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Ze heeft als docent, beleidsmedewerker, onderwijscoördinator en studieadviseur gewerkt aan verschillende universiteiten. Voor ze in dienst trad bij QANU, werkte ze bij de Universiteit van Amsterdam onder andere als projectleider UvA Matching voor alle Sociale Wetenschappen. Alexandra woont in Amsterdam met haar man en dochter. Ze doet yoga, houdt van fietsvakanties en gaat graag naar de opera.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
dr. F. (Fiona) Schouten
Coördinator Onderwijsbeoordelingen

Fiona Schouten heeft ervaring met onderwijsvisitaties in (zeer) grote clusters, de beoordeling van onderzoeksmasters, herstelbeoordelingen en het bijzonder kenmerk internationalisering (CeQuInt). Fiona coördineert op dit moment de onderwijsvisitaties Rechtsgeleerdheid, Criminologie en Kunst en Cultuur. Eerder begeleidde ze onder meer de clustervisitatie van de Executive Masters of Finance and Control en de onderwijs- en onderzoeksvisitaties aan de Nederlandse Defensie Academie. Zij heeft als extern lid zitting in de examencommissie van de Pabo aan de Hogeschool Utrecht.

Ze studeerde Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in de Spaanse letterkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna werkte ze als beleidsmedewerker, redacteur en onderzoeker bij het Nexus Instituut in Tilburg. Fiona woont met man en dochters in haar geboortestad Utrecht, reist regelmatig naar Spanje en leest graag en veel.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
dr. A. (Anna) Sparreboom
Coördinator Onderzoeksbeoordelingen

Anna Sparreboom is het eerste aanspreekpunt voor instellingen die een onderzoeksbeoordeling willen laten uitvoeren. Als coördinator onderzoeksvisitaties werkt zij, door zowel interne als externe werkzaamheden, aan de uitvoering van kwalitatief goede onderzoeksbeoordelingen door QANU. 

Naast haar taken als coördinator begeleidt zij als projectleider zowel onderzoeks- als onderwijsvisitaties. Op dit moment coördineert zij de onderwijsvisitaties Moderne Taal- en Letterkunde en Humanistiek. Eerder was zij onder andere projectleider van de onderwijsvisitaties Gezondheidswetenschappen en Geomatics en de onderzoeksvisitaties Theologie en Psychologie.

Anna werkte voorheen als docent en promovenda Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Haar proefschrift ging over de sociale functie en culturele betekenis van jachtspektakels in Romeins Noord-Afrika. Naast haar onderzoek en onderwijs organiseerde zij enkele internationale wetenschappelijke congressen en een PhD-masterclass in Rome voor de nationale onderzoeksschool. Zij woonde ook enige tijd in Leuven (België) waar zij werkte als taaltrainer Nederlands als tweede taal. Anna woont in Utrecht en is in haar vrije tijd actief in de redactie van tijdschrift Roma Aeterna.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
dr. E. (Els) Schröder

Els Schröder begeleidt bij QANU doorgaans onderwijs- en onderzoeksvisitaties waarbij een uitstekende beheersing van het Engels en kennis van het internationale, academische veld gewenst zijn.  Els heeft ervaring met de beoordeling van joint programmes, onderzoeksscholen, opleidingen met een internationaal en/of interdisciplinair karakter en het bijzonder kenmerk Kleinschalig en Intensief Onderwijs. Voor QANU begeleidt ze onder meer de clusters Liberal Arts and Sciences en Pedagogische Wetenschappen. Eerder was ze betrokken bij de onderzoeksbeoordeling Chemical and Natural Sciences aan de Universiteit Utrecht, de Accountancy-opleidingen van de University of Curaçao en de onderwijsclusters Technische Bedrijfs- en Bestuurskunde en Politicologie.

Ze werkte eerder bij academische uitgeverij en was eindredacteur en senior beleidsmedewerker bij het Nexus Instituut. Ze promoveerde in 2012 aan de University of York met haar interdisciplinaire onderzoek ‘Friendship and Favour in Late Tenth-Century England'. Naast haar werk bij QANU, werkt ze als museumdocent en onderzoeker voor het Nationaal Onderwijsmuseum. Els beoefent aikido, zeilt en trekt graag de natuur in.

Projectleiders

030 230 3100


Stuur e-mail
A.P. (Anke) van Wier MA

Anke van Wier is projectleider bij QANU en betrokken bij de onderwijsvisitaties Technische Geneeskunde, Criminologie, Tandheelkunde en Archeologie. Voorheen was ze werkzaam als docent voor de bacheloropleiding European Studies aan de Universiteit van Maastricht. Hier was ze onder andere ook lid van de opleidingscommissie en een adviescommissie over de rol van onderwijsevaluaties. 

Anke studeerde Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en European Studies aan de Universiteit van Maastricht. Ze woont in Utrecht en doet aan CrossFit en kampeert en wandelt graag. 
 

Projectmedewerkers

030 230 3100


Stuur e-mail
V.C.E. (Valérie) Drost, MSc.

Valérie Drost is sinds oktober 2018 werkzaam bij QANU. In haar rol als projectmedewerker ondersteunt zij QANU projectleiders en is zij betrokken bij de voorbereiding van onderwijsvisitaties. Valérie studeerde aan de Universiteit Maastricht waar zij haar BSc en MSc in gezondheidswetenschappen en haar MSc in gezondheidspsychologie behaalde. Na haar afstuderen werkte zij als onderzoeker en projectcoördinator bij EDLAB, het instituut voor onderwijs innovatie van de Universiteit Maastricht.

Projectmedewerkers

030 230 3100


Stuur e-mail
V.L. (Victor) van Kleef MA
Projectondersteuner

Victor is aangesteld als projectmedewerker. In deze functie stelt hij de visitatiepanels samen, is betrokken bij de organisatorische voorbereiding van visitaties en de administratieve afronding hiervan.

Na het behalen van de bachelor Geschiedenis in Leiden heeft hij het prestigieuze masterprogramma European History & Civilisation voltooid aan de Universiteit Leiden, Université Paris 1 – Panthéon/Sorbonne en Oxford University. Victor heeft voor QANU gewerkt bij de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en is vervolgens aan de slag gegaan als research consultant en congresorganisator in Brussel. Na enkele buitenlandse omzwervingen en een leven op zee heeft hij zich weer gevestigd in Nederland. In zijn vrije tijd speelt hij graag snooker.

Projectmedewerkers

030 230 3100


Stuur e-mail
M. (Marcella) van Schie MA

Marcella van Schie ondersteunt als projectmedewerker bij QANU projectleiders bij diverse taken, waaronder panelsamenstellingen. Marcella studeerde (publieks)geschiedenis aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen heeft ze onder meer gewerkt als (assistent-)projectmanager bij een vertaalbureau, als reisleider bij SRC Cultuurvakanties en als Trainee Informatieadviseur bij verschillende werkgevers. Marcella woont in Amstelveen. In haar vrije tijd wandelt ze graag met haar hond in het bos en rijdt ze paard.

Projectmedewerkers

030 230 3100


Stuur e-mail
W. (Warda) El Shafiy MA
Projectondersteuner

Warda El Shafiy is werkzaam als projectmedewerker en ondersteunt de projectleiders van QANU bij diverse taken, waarbij de panelsamenstelling de voornaamste taak is. Zij heeft de bachelor en master Geschiedenis afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen haar master heeft zij zich gespecialiseerd in het schrijven van beleidsadviezen voor grote publieke organisaties. Naast haar studie heeft zij bij verschillende afdelingen van de Rijksuniversiteit Groningen gewerkt. In haar vrije tijd houdt ze van lezen, koken en hardlopen.

Staf

030 230 3100


Stuur e-mail
S. (Sanderijn) de Vries
Coördinator bedrijfsvoering

Sanderijn is eerste aanspreekpunt voor de interne organisatie van QANU, waaronder finance & control, facilitair contractbeheer, verzekeringen en inkoop.

Zij is haar loopbaan begonnen als projectmedewerker bij de Raad Overgangsregeling Gezondheidszorgpsychologen (ROG), en is verder o.a. werkzaam geweest bij de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam, voor zij in 2006 bij QANU is gaan werken, per 1 september 2008 in de functie coördinator bedrijfsvoering. Zij heeft diverse cursussen op het gebied van Rechtsgeleerdheid, Economie en Accountancy gevolgd aan de Open Universiteit Nederland, en heeft bij die universiteit ook gewerkt als cursusbegeleider van de Basiscursus Recht.

Staf

030 230 3100


Stuur e-mail
H. (Heleen) Faas
Medewerker bedrijfsvoering

Heleen is werkzaam als medewerker bedrijfsvoering, en ondersteunt in deze functie de gehele interne organisatie bij QANU. 

In 1994 studeerde zij af aan het toenmalige Conservatorium van Hilversum, dat sinds 1998 is gefuseerd met het Sweelinck tot het Conservatorium van Amsterdam. De studie Algemene muzikale vorming bleek een goede springplank te zijn naar een uiteenlopende carrière. Van tourmanager voor internationale opera – en dans gezelschappen, als managementassistent bij de Publiek Omroep, naar diverse andere ondersteunende functies bij uiteenlopende organisaties en bedrijven. In haar vrije tijd gaat zij graag samen met haar man naar het theater, fietsen of tennissen. Daarnaast is zij actief betrokken bij haar tennisvereniging.

Secretariaat

030 230 3100


Stuur e-mail
Y. (Yvet) van Eersel
Office manager

Yvet van Eersel is officemanager bij QANU, waar zij haar collega’s op allerlei gebieden ondersteunt.

Yvet werkte na het behalen van haar Schoevers-diploma bij diverse organisaties in verschillende sectoren. Zij woont in Woerden. In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig, naast kamperen met haar man en kinderen.

Secretariaat

030 230 3110


Stuur e-mail
M. (Mariska) Bredenhoff
Office manager

Mariska Bredenhoff is werkzaam als office manager bij QANU, waar zij haar collega’s ondersteunt bij allerlei zaken.

Zij heeft de opleiding Personeel en Arbeid afgerond aan de Hogeschool Utrecht en heeft daarvoor tevens de opleidingen Toerisme en Secretaresse afgerond. Na het behalen van haar diploma is zij werkzaam geweest bij diverse organisaties in verschillende ondersteunende functies. Mariska woont in Utrecht. In haar vrije vindt ze het leuk om te lezen, dansen en reizen te maken.