Case

Eindtermen en kwaliteitskader voor de Beroepsopleiding Advocaten

lady_justice

Samen met de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) werkte Qanu aan de vernieuwing van de Beroepsopleiding Advocaten. Doel was een toekomstbestendige opleiding te creëren met een focus op praktische vaardigheden en het toepassen van juridische kennis. Twee moot courts (oefenrechtbanken) nemen een centrale plaats in binnen het nieuwe curriculum.

Qanu-medewerkers Marijn Hollestelle en Fiona Schouten ontwikkelden nieuwe eindtermen en een beoordelings- en kwaliteitskader voor de opleiding. Zij deden dat in nauw overleg met de NOvA en de aanbieders van de beroepsopleiding: CPO Dialogue, de Law Firm School en De Brauw. Ook adviseerden Marijn en Fiona over de voorbereiding op de moot courts.

‘De Beroepsopleiding Advocaten bedient alle advocaat-stagiaires, ongeacht de grootte van hun kantoor en hun specialisme. De opleiding, en dus ook de eindtermen en het kwaliteitskader, moesten daarom voor alle betrokkenen even waardevol en bruikbaar zijn. We zijn trots op de bijdrage die we aan deze vernieuwing hebben mogen leveren.’